Terugblik editie 2018

Beursopening door minister van Infrastructuur en Waterstaat

In 2018 verzorgde minister Cora van Nieuwenhuizen de opening van de beurs met een lezing. Ze besprak innovatie, verkeersveiligheid en het belang van samenwerking. Aansluitend bezocht zij de beursvloer en nam uitgebreid de tijd om exposanten te spreken over de nieuwste ontwikkelingen.

Het Innovatieplein van The Future Mobility Network

Hoe vaak zie je een vliegende auto? Wat is de toekomst van het OV? En hoe ziet een zelfrijdend voertuig er nu eigenlijk uit? Op het Innovatieplein van The Future Mobility Network werd het allemaal voor u tentoongesteld. Een inspirerende omgeving om technologie├źn te ervaren die binnenkort niet meer uit ons straatbeeld weg te denken zijn.

Groeiende interesse

Ruim 2.300 professionals bezochten het evenement, een nieuw record. De ruim 150 exposerende organisaties brachten 600 professionals en standhouders met zich mee. Een uitstekende ambiance met de juiste zakelijke sfeer om als overheid en markt samen op weg te gaan om de mobiliteit van Nederland te ontwikkelen voor de toekomst.

Volle lezingenzalen

Zo'n 40 bondige en actuele sessies stonden garant voor een krachtig lezingenprogramma. Van parkeerbeleid tot verkeersdata en zelfrijdende auto's; voor ieder thema waren er experts aanwezig om over de ins- en outs te vertellen. In totaal zijn de lezingen ruim 1.700 keer bezocht, met een 7,2 als gemiddelde beoordeling.

Succesvolle naamswijziging

Ook minister Van Nieuwenhuizen merkte het op: de beurs is van naam gewijzigd en heet vanaf nu Vakbeurs Mobiliteit. Met de nieuwe titel vertegenwoordigt het evenement alle vormen van mobiliteit. De groei in interesse en de positieve feedback toont ons dat dit voor zowel markt als overheid de juiste stap is.

  • Hoe houden we Nederland mobiel?

  • Hoe houden we Nederland mobiel?