Cocon wordt vernieuwd: de software voor het ontwerpen van verkeerslichtenregelingen

Cocon, het softwarepakket voor het ontwerpen van verkeerslichtenregelingen, wordt grondig vernieuwd. De nieuwe software van DTV Consultants gaat op 3 oktober aanstaande live en zal tijdens Vakbeurs Mobiliteit worden getoond. Grootste verandering is dat het beter aansluit op de wensen van de gebruiker: de functionaliteiten zijn uitgebreid, het design en gebruiksvriendelijkheid zijn verbeterd en het wordt een online applicatie. Deze editie gaat daarom Cocon Online heten.

Cocon is het meest gebruikte programma binnen Nederland om verkeerslichtenregelingen mee te ontwerpen en evalueren. De software is ontwikkeld door DTV Consultants en wordt gebruikt door wegbeheerders, gemeenten, provincies, het rijk en andere bedrijven. Carl Stolz, Teamleider Data & Development licht toe. "We werken al lang toe naar dit moment. Ik kijk ernaar uit de nieuwe functionaliteiten te delen met onze gebruikers."

De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Cocon Online betekent: nooit meer software installeren;
  • Altijd en overal beschikbaar voor gebruikers, met alle kruispunten overzichtelijk op één plek in de cloud;
  • Met de vernieuwde grafische configuratie kunnen zelfs de meest complexe kruispunten op een eenvoudige en snelle manier geconfigureerd worden;
  • Vormgeving en intensiteiten kunnen makkelijker opnieuw worden gebruikt voor verschillende doeleinden;
  • Slimmere mogelijkheden om kruispunten te delen met of op te leveren aan gebruikers van andere organisaties;
  • Een sneller Graphium-algoritme op de achtergrond en dus tegelijkertijd door kunnen werken in hetzelfde programma;
  • Een vernieuwend en gebruiksvriendelijk design.

Software-as-a-Service

De nieuwe versie verschijnt in de vorm van Software-as-a-Service (SaaS). Het grote voordeel voor de gebruikers is dat deze altijd met de nieuwste versie van de software werkt. Installatie en beheer op een lokale computer is dus niet meer nodig. Cocon Online krijgt ook inhoudelijk meer en verbeterde functionaliteiten voor kruispuntanalyse en ontwerp.

In een korte video worden de nieuwe functionaliteiten toegelicht: