MetroCount presenteert de RoadPod® VM

MetroCount kijkt ernaar uit om in oktober aanwezig te zijn op Vakbeurs Mobiliteit in Utrecht en de verkeersmonitoringsystemen en data-analyse van MetroCount te bespreken. Voor de beurs presenteert MetroCount met veel plezier de RoadPod® VM.

De door RoadPod® VM gepatenteerde magnetometers zijn kleine, onopvallende en off-grid voertuigtellers die realtime gegevens over verkeersbewegingen leveren.

De RoadPod® VM:

  • Is binnen 60 seconden geïnstalleerd
  • Geeft individuele realtime gegevens over voertuigvolume, snelheid, lengte, klasse en tussenruimte
  • Biedt alle informatie via ATLYST, ons online platform.
  • Levert betrouwbare en nauwkeurige gegevens zoals verwacht van alle MetroCount-producten

RoadPod® VM's werken in een lijn om voertuigen nauwkeurig te tellen, snelheden te registreren en voertuigtype te classificeren op basis van de lengte van elk passerend voertuig. Informatie over volgtijden zijn ook beschikbaar en alle gegevens zijn nauwkeurig voorzien van een tijdstempel.

De RoadPod® VM is ontworpen als de eenvoudigste en snelste verkeerssensor voor installatie op verharde wegen. Breng eenvoudig een speciale zelfklevende pad aan op het wegdek, verwarm en plaats de RoadPod VM erop.

Deze methode zorgt ervoor dat de installatie snel kan plaatsvinden, met weinig tot geen hinder voor het verkeer of slijpen in het wegdek en zorgt voor een lange levensduur van elke RoadPod® VM op de weg.

Elke sensor legt onafhankelijk voertuiginformatie met een tijdstempel vast en verzendt deze naar een centrale gateway die de informatie combineert en de onbewerkte gegevens veilig naar de cloud verzendt.

Het RoadPod® VM-systeem werkt onafhankelijk van het lichtnet. Elke sensor wordt gevoed door een discreet ingebouwd zonnepaneel en een interne batterij. Evenzo werkt de centrale gateway op zonne-energie.