Integreer EV laadpunten en parkeerdata

De transitie naar elektrisch rijden vraagt ons gemiddeld 500 laadpunten per dag bij te plaatsen. De data gedreven overzichten van Monit Data vertellen je waar. De nieuwe EV module van de Parkeermonitor integreert EV laadpunt data en de parkeerdata in één overzicht.

Elektrisch rijden brengt parkeren en laden samen.
De werelden van parkeren en EV laden komen samen met de explosieve groei van elektrisch rijden. Een open uitwisseling van data helpt parkeer- en laadpuntexploitanten hierbij met het beleid en beheer van laadpunten.
Voor deze uitwisseling zijn open standaarden nodig. Het OCPI protocol van de EVRoaming Foundation is een essentiële schakel hierin. Het doel is het faciliteren van roamingdiensten voor het opladen van elektrische voertuigen en het transparant verstrekken van informatie aan consumenten over oplaadlocaties en prijzen. Monit Data heeft zich recentelijk aangesloten als lid bij de EVRoaming Foundation om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van OCPI.

Michel Bayings (EVRoaming Foundation): "De EVRoaming Foundation ondersteunt de toegankelijkheid van laadnetwerken over de hele wereld, met correcte informatie naar en voor de EV-rijder. Bij het opladen zijn veel verschillende rollen en bedrijven betrokken, waaronder data-analysepartners, parkeerbedrijven, energie- en slimme laadaanbieders, EV- gebruiker organisaties, enz. Om dit te doen, hebben we bijdragen op al deze gebieden nodig. Met Monit Data actief op het vlak van data-analyse en parkeren kunnen we onze activiteiten, dienstverlening en OCPI-ontwikkelingen verbeteren."

Ernst Bos (MD Monit Data): "Binnen ons klantenbestand zien we dat EV laden steeds meer verweven raakt met parkeren. Monit biedt onze klanten inzichten die de planning en het beheer van laadpunten naadloos integreert in de parkeerdata dashboards van uw stad. En als een groot voorstander van open-source software omarmen we de missie van de EVRoaming Foundation om open standaarden te ontwikkelen volledig."

Nieuwe Monit EV module op basis van OCPI standaard
Monit heeft een nieuwe EV module gelanceerd in de Parkeermonitor op basis van het OCPI-protocol. Door de open standaarden kan de EV module data van meerdere Chargepoint Operators (CPO) combineren om exploitanten een breder en beter inzicht te geven. Een belangrijk inzicht is de bezetting van laadpunten. Een andere is de laadprofielen van EV-gebruikers, waardoor elektriciteitscontracten en infrastructuurcapaciteit kunnen worden geoptimaliseerd. Het combineren van beide inzichten geeft gemeenten de mogelijkheid om op basis van data laadpunten bij te plaatsen daar waar een daadwerkelijke vraag en beschikbare capaciteit is.

Meer weten?

Voor meer info of een demo: mail naar info@monitdata.com of bel +31 (0) 850 656 919.