Permanente fietsgegevens cruciaal in COVID periode

Recente gegevens bevestigen wat we allemaal hebben meegemaakt: de wereld is veranderd sinds de pandemie van het coronavirus. We kunnen niet langer vertrouwen op fietsonderzoeken van 2-4 weken om de toekomst van fietsinfrastructuur en -beleid te informeren. Permanente monitoringsystemen die elke fiets registreren, zijn nodig om te plannen voor veiligere, efficiëntere fietsnetwerken in onze steden.

Maarten van der Lof, onderzoeker Verkeer en Openbare Ruimte van de gemeente Amsterdam, vertelt hoe cruciaal het is om nieuw beleid en nieuwe infrastructuur te ontwerpen op basis van bewijs.

"Het kiezen van de juiste methode hangt af van je vraag en budget. Met cameradata kun je vaak veel doen, maar dat is duur en er zijn privacyschendingen." Het gebruik van camera's vereist ook een betrouwbare, continue stroomvoorziening en enorme gegevensopslagfaciliteiten.

"Vaak is een slangteller voldoende", vervolgt Maarten, "omdat het een goed beeld geeft van de verkeersintensiteit op een bepaalde locatie. Het grote voordeel van slangtellers ten opzichte van lussentellers is dat ze flexibel, goedkoop en voor korte tijd eenvoudig te installeren zijn."

Het wordt echter steeds duidelijker dat betrouwbare, permanente bewakingssystemen die continu werken in alle weers- en lichtomstandigheden, nodig zijn voor de toekomst.

"Als je permanent wilt meten, is een piëzo-elektrische teller in de weg aantrekkelijker. Ze zijn minder gevoelig voor vandalisme of schade door verkeer (bijvoorbeeld veegmachines)." zegt Maarten.

De RidePod BP van MetroCount is de perfecte oplossing omdat hij extreem nauwkeurig is (in staat om elke afzonderlijke fiets te tellen, zelfs wanneer hij in groepen registreert), jarenlang ononderbroken snelheid en ware richting registreert - ongeacht het weer - en bijna overal kan worden geïnstalleerd. En als klap op de vuurpijl registreert het systeem ook voetgangersactiviteit met dezelfde sensoren!

De RidePod BP wordt over de hele wereld vertrouwd voor het leveren van waardevolle actieve transportgegevens voor organisaties zoals het Chileense ministerie van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling, Transport for New South Wales, Australië, London Borough of Ealing, New York Department of Transport en meer.

Neem voor meer informatie over het RidePod BP-systeem contact op met MetroCount Nederland via +31 10 268 01 84 of ga naar www.metrocount.com