Nabasco®Sign ook Cradle to Cradle™ gecertificeerd

Ieder jaar worden er in Nederland honderdduizenden traditionele aluminium verkeersborden vervangen. Met de introductie van Nabasco®Sign biedt Pol Heteren een duurzaam alternatief en wil zo op een positieve manier bijdragen aan een duurzamere wereld. Dit innovatieve verkeersbord bestaat voor het grootste gedeelte uit restmaterialen. Dat is belangrijk, want wereldwijd stijgt het gebruik van energie en grondstoffen voor producten.

Nabasco®Sign is een biocomposiet verkeersbord dat bestaat uit lokale, natuurlijke reststromen zoals riet, kalk en hars. Dit zijn grondstoffen met een lage CO2-footprint, die niet ten koste gaan van biodiversiteit of voedselproductie en die niet van de andere kant van de wereld komen.

Cradle to Cradle™ voor Nabasco®Sign

Dat de gebruikte ingrediënten circulair en onschadelijk voor mens en milieu zijn, is recent bevestigd door toekenning van het certificaat Cradle to Cradle™ Bronze. Een mooie beloning voor alle inspanningen om een milieuvriendelijk en kwalitatief hoogwaardig verkeersbord te willen ontwikkelen. Het certificaat is toegekend door het Cradle to Cradle Products Innovation Institute, opgericht door William McDonough en Michael Braungart. Ze beoordeelt hiervoor het product en het productieproces. Nabasco®Sign is kritisch onderzocht op vijf duurzaamheidscriteria.

  • Materiaalkeuze (gezondheid en veiligheid voor mens en milieu)
  • Hergebruik van materialen
  • Hernieuwbare energie en CO2-management
  • Watergebruik in het productieproces
  • Sociale rechtvaardigheid

Er wordt kritisch onderzocht welke grondstoffen worden gebruikt. Als er grondstoffen worden aangetroffen die op de zogenaamde 'Banned List of Chemicals' staan, komt het product niet in aanmerking voor C2C certificering.

Voordelen Nabasco®Sign

Nabasco®Sign verkeersborden vervormen niet. Het bord kan extreme temperaturen weerstaan van -50°/+150°. Problemen op het gebied van krimpen en uitzetten, hardheid en sterkte van het materiaal en hechting van folie zijn hierdoor uitgesloten

De verkeersborden voldoen aan alle eisen uit de geldende normen NEN-EN 12899-1 en NEN 3381:2020. Na afloop van het gebruik is het bord weer als grondstof in te zetten voor de productie van nieuwe verkeersborden.

Nabasco®Sign is een samenwerkingsverband van NPSP, de koploper op het gebied van biobased composieten en POL Heteren, al meer dan 50 jaar een betrouwbare en servicegerichte specialist in de markt van verkeer en veiligheid.