Coding the Curbs

De toenemende drukte en teruglopende bereikbaarheid van de stad zet de leefbaarheid in steden onder druk. Hoe gaan de steden en de bewoners om met de inrichting van de ruimte?

Dat het in veel steden lastig is om een parkeerplek te vinden herkennen we allemaal. Het bevoorraden van winkels zonder al te veel overlast te bezorgen is een uitdaging. Er worden in de stad veel kostbare en vervuilende kilometers gemaakt om een geschikte parkeerplek te vinden, wat niet alleen veel geld kost, maar ook belastend is voor het klimaat en de leefomgeving.

Met Coding the Curbs worden parkeervakken in de stad digitaal gemaakt en kunnen eenvoudig via een app of planningssysteem worden gereserveerd. Zo weet je als bezorger, leverancier of automobilist dat je voor een bepaalde tijd een parkeerplek hebt bij de locatie waar je moet zijn. Coding the Curbs heeft onlangs een succesvolle pilot afgerond in Utrecht. Groningen, Riga en Boekarest volgen. Door de parkeerruimte digitaal te maken, vermindert dit het 'parkeerzoekgedrag' met 20%. Tel uit je winst.

Meer weten? Check de website.

Contact