Sensys Gatso Nederland

Gatso werd in 1958 opgericht door voormalig autocoureur Maurice Gatsonides; sportliefhebber, racekampioen en ondernemer en was de grootvader van de huidige CTO bij Sensys Gatso Group, Timo Gatsonides, en de huidige CEO van Sensys Gatso Nederland, Niki Gatsonides. Maurice Gatsonides vond de eerste snelheidscamera uit om zijn snelheid op het circuit te meten en realiseerde zich al snel dat hij deze technologie ook kon gebruiken om de verkeersveiligheid te verbeteren. Hij introduceerde 's werelds eerste snelheidsmeter en de eerste snelheidscamera, de Gatsometer, in 1964 en Gatso was geboren. Gatso heeft haar kantoor in Haarlem, Nederland.

Sensys is in 1982 opgericht als ontwikkelingsbedrijf. Het bedrijf breidde uit in 1987 toen de Zweedse politie om technologie vroeg die aan strenge eisen kon voldoen. Sensys won het inkoopproces en levert sindsdien systemen aan de Swedish Transport Administration (voorheen de Swedish National Road Administration). Sensys veranderde zijn strategie in 2001 door de ontwikkeling te versnellen en systemen buiten Zweden te gaan verkopen.

Sensys nam Gatso 2015 over en de Sensys Gatso Group was geboren. Sensys Gatso Group is nu de toonaangevende leverancier van verkeersveiligheidsoplossingen die systemen, software en diensten levert, voornamelijk voor automatische verkeershandhaving wereldwijd.