ViNotion

Artificial Intelligence in Verkeer, Mobiliteit & Parkeren

De uitdaging:
Mobiliteit is een belangrijk aspect van leefbaarheid en de economie. De behoefte naar mobiliteit blijft groeien en de trend van urbanisatie zorgt voor extra druk rondom de grote steden. Het is dan ook een uitdaging om te zorgen dat de efficiëntie en veiligheid van verkeer op een hoog peil te houden. Voor het optimaliseren van de doorstroming is inzicht nodig in het verkeersgedrag, dan wil zeggen: aantallen, richting, spitstijden, voertuigentypen, snelheden, rijroutes, enz.

Om dit te doen worden sensoren als lussen, Bluetooth en radar gebruikt, maar de data van deze sensoren is vaak niet afdoende, lastig te installeren of onnauwkeurig.

De oplossing:
ViNotion heeft zich de afgelopen 10 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling van Artificiële Intelligentie (AI) waarmee modellen van verkeersdeelnemers voor detectie en herkenning getraind kunnen worden met beeldmateriaal zoals "een mens" dat ook zou kunnen doen. De nieuwe AI techniek die ViNotion toepast is gebaseerd op "deep learning". Deze state-of-the-art techniek is sinds 2015 in staat om voertuigen of andere objecten beter te detecteren en classificeren dan een mens.

ViNotion voert de volgende productlijnen:

  • -ViSense CrowdDynamics voor analyse van crowds and passanten
  • -ViSense TrafficDynamics voor verkeersmanagement in- en rondom steden
  • -Visense MobilityDynamics voor mobiliteitsonderzoek
  • -ViSense MaritimeDynamics voor beheer van o.a. sluizen en bruggen

Toepassingen zijn o.a. verkeersonderzoeken, meting van bezettingsgraad, crowd management, passentenmeting voor retail, tolling, tunnelbewaking en beveiliging, maar onze diensten voor maatwerk biedt veel andere mogelijkheden.

Privacy by Design:
ViNotion hecht veel waarde aan privacy en derhalve ontwikkelen wij al onze diensten en producten aan de hand van Privacy by Design. Wij slaan geen beelden op in het proces. De camera levert beelden aan waarop onze software data uit de beelden haalt en het beeld niet opslaat

https://youtu.be/aXq5-q2tRco

Contact

Azem Kariman
Azem Kariman
E. azem.kariman@vinotion.nl